Το ανθρώπινο κεφάλαιο της εταιρείας

shapeimage 2Η εταιρεία απασχολεί και συνεργάζεται με εξειδικευμένα στελέχη, με σημαντική εμπειρία στο συμβουλευτικό χώρο και με αλληλοσυμπληρούμενα πεδία εξειδίκευσης. Παράλληλα διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο εξωτερικών συνεργατών – εμπειρογνωμόνων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, που επιτρέπει στην εταιρεία την άμεση ανταπόκριση σε κάθε είδους αίτημα και ανάγκη για συμβουλευτική υποστήριξη από τους πελάτες της.

  

Γιώργος Αλεξόπουλος: Γενικός Διευθυντής

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο κ. Αλεξόπουλος διαθέτει πολυετή εμπειρία στην οργάνωση, διαχείριση και αξιολόγηση συγχρηματοδοτούμενων έργων και προγραμμάτων, τόσο κατά το Γ΄ ΚΠΣ όσο και κατά το ΕΣΠΑ 2007-2013. Παράλληλα, ο κ. Αλεξόπουλος έχει συμμετάσχει ως Υπεύθυνος Έργου σε σειρά έργων συμβουλευτικής υποστήριξης ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ συμμετείχε στο έργο της ιδιωτικοποίησης του Ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας ως Σύμβουλος τόσο της Ολυμπιακής Αεροπορίας – Υπηρεσίες όσο και των Ολυμπιακών Αερογραμμών. Τέλος, ο κ. Αλεξόπουλος διαθέτει σημαντική εμπειρία σε διαχείριση έργων Τεχνικής Υποστήριξης (Technical Assistance), χρηματοδοτούμενα από διεθνείς φορείς (EuropeAid, World Bank κλπ.), έχοντας ολοκληρώσει επιτυχώς σειρά σχετικών έργων.

  

Πύρρος Παπαδημητρίου: Ιδρυτής και Βασικός Μέτοχος

O Πύρρος Παπαδημητρίου είναι δικηγόρος – οικονομολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1985) και του Νομικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1989). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Sussex (1987), Master στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Kent (1988) και διδακτορικού στα Οικονομικά (1992) από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Έχει απασχοληθεί ως οικονομικός αναλυτής στην Gerald & National Inter Commodities στο Λονδίνο (1989-90), ως ερευνητής, στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (1994-95), ως προϊστάμενος, στο τμήμα κλαδικών αναλύσεων της Αlpha Bank (1995-96), ως σύμβουλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (1996-98) σε θέματα νομισματικής ενοποίησης.

Το 1997 ίδρυσε και υπήρξε ο πρώτος γενικός διευθυντής της HEADWAY Σύμβουλοι – Οικονομολόγοι, Ε.Π.Ε. που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.  Το 2006, υπήρξε συνιδρυτής της εταιρείας 4-Assit ΕΠΕ που παρέχει τεχνική βοήθεια σε θέματα δημοσιονομικής διαχείρισης σε αναπτυσσόμενες χώρες και υλοποίησε την περίοδο 2006 – 2015 η 4-Assist περισσότερα από 120 έργα τεχνικής βοήθειας σε κυβερνήσεις της Βαλκανικής, της Ασίας και της Αφρικής. Στη 4-Assist ο Πύρρος παρέμεινε ενεργός έως τον Δεκέμβριο του 2015.

Tην περίοδο 2007-09 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε. και στις Ολυμπιακές Αερογραμμές Α.Ε. και υλοποίησε το έργο της αποκρατικοποίησης του ομίλου της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Την περίοδο 2012 -14 υπήρξε συντονιστής, ορισμένος από την Ελληνική Κυβέρνηση, για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Το 2013 εξελέγη αντιπρόεδρος του Foundation of Global Governance and Sustainability.  Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά.

Οι πελάτες μας